Nejlíp se mi vaří z ničeho

25. února 2013 v 17:22 | Cristeena |  ostatní
Určitě to znáte; koukáte do ledničky a nešťastně si mrmláte, že tam vlastně vůbec nic není.
V tuhle chvíli přichází velké rozhodování: mám se přemoct a pokusit se něco ukuchtit, nebo to vzdát a dělat, jakože mě vůbec, ale vůbec, nehoní mlsná.

Ale většinou na tom ve skutečnosti není samotná kuchyně tak bledě, jako já. Nějaká ta rýže se tam vždycky najde. Nebo třeba rýžové nudle...

Vlastně, kdykoli mám vařit podle receptu vzejde z toho jakési cosi, co se jen vzdáleně podobá obrázku v kuchařce. Ale i přesto s nosem nahoru říkám, že vařím poměrně slušně. Ba co víc, jsem expert ve vaření z toho, co dům dá. Možná poruším nespočet psaných i nepsaných gastronomických pravidel, ale jíst se to dá. Dokonce to i všem chutná; abyste neřekli.

Zrovna, když jsem ve skřínce nenašla nic jiného než nenáviděné rýžové nudle, na které nemám právě příjemné vzpomínky (kdo jinej než já si taky dokáže díky nim popálit půlku obličeje, že) a v ledničce leželo kuřecí maso od včera. V mrazáku trocha kukuřice a někde dole v přihrádce poslední paprika.
Když tak stojí nad plotnou a to všechno kydám dohromady, už si živě představuju, jak naštvaná bude máma, až potká můj nepovedený výtvor v koši. Ale, když už to tak patlám, proč ty nudle ještě neosmažit a nezalít vajíčkem...


Něco tak dobrýho jsem dlouho neuvařila.



Dokonce jsem si i rychle zapsala recept, než bych ho stihla zapomenout (a to jakože bych stihla), a pokusila se o to dneska opět. Tentokrát s krůtím masem osmaženým na zázvoru.

Chtěla jsem se během prázdnin naučit vařit. To se mi možná nepovedlo, ale jak se říká:
Lepší pozdě, než-li nikdy.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama